Praktijk voor coaching en supervisie

Letting people flourish

Geboren in 1950 (Kruiningen), werd ik vanaf 1970 actief in de pinksterbeweging. 

In 1977 trouwde ik met Marianne Vonkeman. We hebben twee dochters en vier kleinkinderen. 

Vanaf 1979 werd ik in Californië predikant van de Assemblies of God en actief in de interkerkelijke charismatische beweging, later ook in Nederland. 

Na een bijscholing aan de Universiteit Utrecht, volgde in 1989 het hervormd predikantschap in Gendt en vanaf 1993 in Vlaardingen (PKN). Van 2009-2016 werkte ik als geestelijk verzorger in Haarlem. 

In 1999 studeerde ik als gestalttherapeut af aan het instituut Multidimens en verkreeg het European Certificate for Psychotherapy (ECP). Tien jaar lang had ik een psychotherapeutische praktijk. Vandaag is dit een praktijk voor coaching en supervisie.

Ook op mijn pad kwam ziekte. Op Walcheren, waar ik ben opgegroeid, wordt kanker wel 'K' genoemd.      

Samen met Sasa Karalic en vijftig theologen en kunstenaars lukte het om een Amsterdamse kerk in rook te laten opgaan.     

ACADEMISCH WERK 

Mijn B.A. in theology behaalde ik aan het Continental Bible College in Brussel en mijn M.A. en Ph.D. (1983) aan het Fuller Theological Seminary in Pasadena, Californië. Voor mijn proefschrift deed ik onder meer onderzoek aan de Claremont Graduate School. Bij mijn promotie was prof. H. Berkhof uit Leiden de external examiner. 

Ik doceerde aan het Fuller Seminary en presenteerde papers aan de University of Birmingham, de Vrije Universiteit en de Universiteit Utrecht. Mijn artikelen verschenen in binnen- en buitenlandse tijdschriften, inclusief enkele over psychotherapie. In samenwerking met prof. Jan Veenhof kwam de bijzondere leerstoel voor de theologie van de charismatische vernieuwing tot stand (VU).     

Mijn internationaal bekendste boek is: Het spel van Woord en Geest, vertaald als Word and Spirit at Play.

Een analyse van de spiritualiteit van de pinkster- en charismatische bewegingen