Praktijk voor coaching en supervisie

Letting people flourish

 SUPERVISIE 

Werk is belangrijk. Daarin drukken wij onszelf uit, zodat we tot ontplooiing komen.  

Maar hoe blijf je bezield en creatief? 

In supervisie gaan persoonlijke ontwikkeling en verhoging van de kwaliteit van je werk hand in hand. Vandaar dat ze een professionele vereiste is voor mensen die met mensen werken, zoals predikanten, geestelijk verzorgers, psychotherapeuten, docenten en curatoren.  

In grote trekken wordt gewerkt met de inzichten van de gestalttherapie. Deze benadering is:  

* ervaringsgericht: hoe beleef ik mijn werk en wat wil ik veranderen?  

* experimenteel: welk nieuw gedrag wil ik exploreren?  

* existentieel: hoe sta ik in het leven?  

In supervisie word je je meer bewust van je interne behoeften, valkuilen, kwaliteiten en allergieën. Dit kan ruimte geven: een frisse blik en nieuwe inspiratie en motivatie. Supervisie kan spanningen verminderen, lusteloosheid verhelpen en een burn-out voorkomen.  

COACHING  

Coaching helpt om je talenten en mogelijkheden te realiseren. Dit kan vooral nodig zijn wanneer je steeds  tegen dezelfde dingen aanloopt of voor een verandering staat op bv. relatiegebied. In bepaalde situaties kan coaching de trekken van een therapie 'light' krijgen. Dit alles onder het motto: je doet het wel zelf maar hoeft het niet alleen te doen.  

GEESTELIJKE BEGELEIDING  

Soms kun je bezig blijven met vragen over de zin of richting van je leven, over je geloof of ongeloof, over bidden, de kerk, de relatie met God, of je ervaart droge tijden in je spirituele leven. Je beseft dat deze vragen niet vrijblijvend zijn. Geïnspireerd door de wijsheid van de mystieke traditie, kan geestelijke begeleiding steun en richting helpen geven.       

HOE BEGIN IK?  

In een intakegesprek maken we kennis en komen je vragen en leerwensen aan de orde. Daarna kan besloten worden om een aantal gesprekken af te spreken.  

De frequentie van de sessies is afhankelijk van behoefte of, bij supervisie, de eisen van je beroepsvereniging of opleiding. In het laatste geval is een traject van tien sessies gebruikelijk.

Het tarief voor een sessie van een uur is 80 euro (BTW vrij). Dit is belasting aftrekbaar. De kosten van supervisie worden gewoonlijk vergoed door je werkgever of kerk. Daarin gaat het  immers om deskundigheidsbevordering.

English spoken/ on parle francais      

Corona: mijn praktijk volgt de sanitaire voorschriften, zoals voldoende ventilatie, afstand houden en desinfecteren.